Vés al contingut
TG Hermanos Torres

Gros Mercat, Hostaleria

Transgourmet llança “Joves Xefs”, el concurs apadrinat pels Hermanos Torres que premia el talent dels estudiants d’hostaleria

23 de setembre de 2025

Obertes les inscripcions per a les escoles d’hostaleria de Catalunya fins al 10 d’octubre

Transgourmet Ibèrica, dedicada a la distribució a l’hostaleria i als supermercats de proximitat, llança la primera edició de “Transgourmet Joves Xefs”, un concurs gastronòmic destinat a premiar i visibilitzar el talent dels estudiants de les escoles d’hostaleria. Catalunya serà el punt de partida d’aquesta iniciativa, que aspira a créixer i arribar a centres formatius de tot Espanya.

L’objectiu del certamen és oferir als futurs xefs l’oportunitat de posar a prova la seva creativitat i tècnica reinterpretant un plat tradicional. El concurs comptarà amb la participació dels Hermanos Torres, Sergio i Javier, imatge del canal Horeca de la companyia, que amb 3 estrelles Michelin formaran part d’un jurat d’excepció conjuntament amb Javier Martínez, xef del Restaurant Castell Perelada, també estrella Michelin.

La convocatòria per a les escoles d’hostaleria de Catalunya estarà oberta fins al 10 d’octubre, i cada escola d’hostaleria podrà presentar un estudiant acompanyat del seu tutor o tutora. Els aspirants hauran de completar el formulari d’inscripció i enviar la seva recepta acompanyada d’una fotografia del plat proposat. A partir d’aquest material, el jurat seleccionarà els 10 semifinalistes del certamen.

Els escollits visitaran un centre Gros Mercat per abastir-se dels productes necessaris per a la preparació del pla que presentaran al Gastronòmic Fòrum Barcelona, del 3 al 5 de novembre. Allí, els aspirants mostraran la seva habilitat en directe davant del jurat en un temps màxim de 30 minuts, i només cinc passaran a la gran final.

Després d’un emocionant procés de selecció, el dia 3 de desembre, al Mirador Petit del Castell de Perelada, els cinc finalistes disposaran de dues hores per preparar en viu el seu plat i es valoraran criteris com el sabor, la presentació, tècnica, reinterpretació de la tradició, aprofitament del producte i organització a la cuina.

El guanyador del concurs rebrà un trofeu i una estada exclusiva a les cuines dels Hermanos Torres, treballant colze a colze amb el seu equip i aprenent dels seus processos, filosofia i exigència creativa. A més, els finalistes del 2n al 5è lloc rebran reconeixements, així com els tutors i les escoles per la seva tasca formativa.

Amb aquesta iniciativa, Transgourmet reafirma el seu compromís amb la formació i la promoció del talent jove de l’hostaleria, oferint als futurs xefs una plataforma per mostrar la seva creativitat, aprendre de grans referents i fer un pas decisiu en la seva carrera professional.

Per a més informació i consulta de les bases: Transgourmet Joves Xefs.

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!