Transgourmet Ibèrica ha reunit avui més de 500 persones a l’emblemàtica Tarraco Arena de Tarragona per commemorar els seus 100 anys d’història. A l’acte s’han aplegat representants d’institucions i organitzacions empresarials, gent del sector, clients, proveïdors i empleats de les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre, de la zona sud de Barcelona, de Lleida i de la Comunitat Valenciana que han celebrat aquesta fita històrica, destacant la posició actual de lideratge de la companyia en la distribució majorista d’alimentació.
El director general de Transgourmet Ibèrica, Lluís Labairu, ha inaugurat l’acte amb un agraïment a totes les persones que al llarg dels anys han fet possible que Transgourmet Ibèrica compleixi 100 anys, amb una menció especial als empleats i empleades, clients i proveïdors.
També ha intervingut Montserrat Adán, primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona, que ha destacat que “és un orgull que una empresa amb una trajectòria des de fa 100 anys aposti per la ciutat. Des de l’Ajuntament, felicitem a Transgourmet per aquest aniversari i perquè segueixi apostant per la generació de llocs de treball local i per l’activitat econòmica del nostre territori”.
A la localitat de Campredó, Tortosa, hi ha una de les cinc plataformes logístiques que la companyia té a Espanya i que garanteix el subministrament al Pirineu de Lleida, Aragó, Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, Comunitat Valenciana, Albacete, Regió de Múrcia i a les illes d’Eivissa i Formentera. Inaugurada el 2001, té 25.000 m² i mou 14 milions de caixes l’any, amb una plantilla de més de 100 empleats.
Jordi Jordán, alcalde de Tortosa, ha assenyalat que “avui celebrem la visió i l’esforç de Transgourmet, una empresa que, a més de generar llocs de treball i noves oportunitats, també ha reforçat el teixit empresarial de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona. Arribar al centenari és un símptoma de solidesa i de resiliència”.
Per la seva banda, Damià Grau, alcalde de Campredó, ha elogiat “la visió comercial, la qualitat i el servei de proximitat”, com a elements clau de la trajectòria de 100 anys de la companyia.
Presència estratègica de Transgourmet a Tarragona
Transgourmet ha escollit Tarragona per fer-hi un dels esdeveniments principals de celebració del seu centenari per la destacada presència que té a les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre.
A més de la plataforma logística, és líder en la distribució a l’hostaleria amb 4 centres Gros Mercat: Amposta, El Vendrell, Reus i Tarragona. En total, la companyia ocupa unes 200 persones en aquestes comarques. Els centres disposen de la divisió de Food Service, un servei exclusiu que garanteix l’entrega directa als negocis, proporcionant solucionant adaptades.
Transgourmet també ha impulsat l’expansió dels seus supermercats franquiciats i en l’actualitat ja hi ha 25 establiments amb les marques Suma i Proxim. La companyia continuarà apostant pel creixement de les seves franquícies en aquestes comarques, on l’ensenya Suma es posiciona com a líder del comerç de proximitat i conveniència.
Programa d’esdeveniments i activitats el 2025
L’esdeveniment d’avui a Tarragona forma part d’un any ple de commemoracions, que posen en valor el llegat d’esforç, innovació i compromís de la companyia al llarg dels seus 100 anys d’història.
El programa inclou la presentació d’una exposició fotogràfica sobre la seva trajectòria, un documental sobre el centenari i la creació de la cançó Somos fuertes, símbol de la seva identitat i valors.
La companyia també ha creat un logo especial amb el lema “Alimentant històries”, un còmic i un espai web —https://www.centenariotransgourmetiberica.es— amb les novetats i informació sobre les diferents activitats.
La commemoració del centenari es tancarà amb un acte final que es farà a Barcelona el mes de novembre.