Vés al contingut
Sostenibilidad2_0

Transgourmet

GM FOOD impulsa la reducció de plàstic tot ampliant la seva gamma de productes sostenibles

15 de setembre de 2020

Més de 200 articles d'un sol ús de fusta, cartró o cel·lulosa

General Markets Food Iberica, majorista referent de distribució alimentària a Espanya, continua impulsant l’adopció de mesures en favor de la sostenibilitat. Per tal de reduir l’ús de plàstic i el seu impacte al medi ambient, ha ampliat el seu assortiment d’articles sostenibles d’un sol ós com ara plats, coberts, canyetes, bastonets i bosses.

L’empresa cobreix ja les necessitats dels clients dels seus GM Cash-Gros Mercat i retail tot oferint prop de 200 articles d’un sol ús de diferents materials com ara fusta, cartró o cel·lulosa. Aquest assortiment inclou productes que compleixen amb la directiva europea 2019/904 que té l’objectiu de reduir el consum de plàstic, i articles sostenibles alternatius a d’altres com vasos i envasos per a menjar. Segons dades de la UE, el 80% de les escombraries que es troben al mar és de plàstic i un 50% d’aquests residus corresponen a articles d’un sol ús.

Per tal de substituir les bosses de plàstic, GM FOOD ofereix als seus clients una àmplia gamma que inclou bosses de plàstic reciclat en un 50%-70%, bosses de paper, bosses de ràfia i bosses compostables a la secció de fruiteria. També ofereix paper de carnisseria biodegradable i compostable, i està en marxa un pla per eliminar les safates de foam.

Tintes ecològiques

A més, tots els cartells promocionals estan impresos en tintes ecològiques amb certificació Greenguard, cosa que certifica que no contenen contaminants de l’aire i que no produeixen emissions que danyin el medi ambient. Alhora, el paper té la certificació que garanteix que la seva procedència és de fonts sostenibles i socialment responsables.

Internament, i pel que fa als gots de plàstic, l’empresa ja va decidir eliminar-ne l’ús a les seves instal·lacions, i es varen substituir per ampolles de vidre, tasses i vasos de material sostenible. Aquesta mesura ha estalviat l’ús de més de 100.000 vasos de plàstic anuals i ha suposat el repartiment de més de 5.000 ampolles i tasses entre els empleats. També es recicla el 100% del plàstic i paper recollit als seus 70 GM Cash-Gros Mercat i 6 plataformes logístiques.

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!