Vés al contingut
26Febrer_Plaques-web

Sostenibilitat, Transgourmet

GM FOOD dóna un impuls a la implantació de mesures d’eficiència energètica

26 de febrer de 2020

El 100% dels seus cash i plataformes consumeixen energia renovable

General Markets Food Iberica continua ferma en la implementació de mesures a favor de la sostenibilitat i l’estalvi energètic en la línia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats a nivell mundial per a l’any 2030. A més d’apostar per energies renovables a través d’energia certificada i plaques solars, la companyia està impulsant la reducció del consum elèctric mitjançant el canvi a il·luminació LED i la renovació d’equips per altres més eficients, de menor consum i més respectuosos amb el medi ambient. Les mesures aplicades suposen una inversió de més de 5 milions d’euros en els últims anys.

Actualment, el 100% de l’energia que es consumeix en els 72 cash&carry i les 6 plataformes logístiques que té la companyia és renovable amb certificat d’origen. Al llarg d’aquest any 2020, GM FOOD instal·larà plaques fotovoltaiques a 5 dels seus centres Gros Mercat: Montcada i Castellbisbal (Barcelona), Girona i Blanes (Girona) i Amposta (Tarragona), que s’afegiran als 7 que ja disposen d’aquesta infraestructura. A més, en alguns establiments està previst el canvi a tecnologia refrigerant més sostenible, la substitució de la il·luminació per LED i la renovació dels sistemes d’aire condicionat per uns més eficients. A més, a les zones de fred s’estan aplicant millores en les instal·lacions arribant a reduir el consum energètic fins a un 50%.

Un altre dels focus de treball són les plataformes. La de Vilamalla compta amb plaques solars que produeixen 150.000 kWh/any, l’equivalent a més de 2 anys de consum a les seves oficines. També s’han creat dos punts de càrrega per a cotxes elèctrics. La plataforma logística de Torrejón de Ardoz, inaugurada el març de 2018, disposa d’il·luminació 100% LED i, com d’altres dels centres, d’un sistema de refrigeració lliure d’emissions de CO2.

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!