Vés al contingut
Gros-Mercat_placas-solares-copia

Gros Mercat

Transgourmet inverteix 7 milions en instal·lacions fotovoltaiques als seus centres GM Cash-Gros Mercat

2 de novembre de 2022

La iniciativa s’emmarca en l’objectiu de la companyia de minimitzar les emissions de CO2 i reduir l’empremta ecològica de la seva activitat

Transgourmet Ibèrica, líder en el sector de la distribució alimentària, està executant una inversió de 7 milions d’euros en la instal·lació de panells solars per a autoconsum als seus centres GM Cash-Gros Mercat, la seva ensenya de cash&carry. Aquest projecte es duu a terme a les cobertes de 36 centres GM Cash-Gros Mercat localitzats per tot Espanya i representarà la instal·lació de 32.600 mde panells.

Aquesta iniciativa respon a l’objectiu de Transgourmet de minimitzar les emissions de CO2i reduir l’empremta ecològica de la seva activitat. De fet, des de fa anys, el  100% de l’electricitat que consumeix la companyia és renovable amb certificat d’origen, i abans de la nova inversió ja comptava amb plaques solars per al seu autoconsum en 13 dels seus centres cash&carry.

Gràcies a aquesta nova inversió, s’està ampliant el nombre de panells fotovoltaics en 9 dels centres on ja tenen implantat aquest sistema i s’incorporaran plaques a 27 centres més. Amb aquesta mesura, es preveu cobrir el 20% del total del consum elèctric de tots els 70 cash&carry que té Transgourmet. De la instal·lació de les plaques en té cura Engel Solar, empresa pionera en instal·lacions fotovoltaiques a Espanya.

Transgourmet, compromesos amb la lluita contra el canvi climàtic

En línia amb el seu compromís amb la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic, la companyia també està implantant en els seus centres GM Cash-Gros Mercat altres mesures que afavoreixen la reducció del consum energètic i la millora de l’eficiència de les instal·lacions.

Destaca el canvi d’il·luminació al sistema LED, l’aplicació de tecnologia refrigerant lliure d’emissions de CO2, sense afecció al medi ambient, i la renovació dels equipaments per uns que consumeixen menys. Tanmateix, tots els centres GM Cash-Gros Mercat disposen d’un pla de gestió de residus.

Transgourmet també aposta pels vehicles híbrids en la renovació progressiva de la flota automobilística que té repartida per tot Espanya. La companyia va començar a finals de 2021 amb una flota inicial de 27 vehicles i ha anat incorporant més unitats amb l’objectiu d’arribar al centenar de cotxes híbrids a finals d’aquest 2022.

SOBRE TRANSGOURMET IBÉRICA

Transgourmet Ibèrica, propietat del grup suís Transgourmet, compta amb 6 plataformes de distribució repartides per tot Espanya i és referent en el sector horeca amb GM Cash, la seva ensenya de cash&carry—que comprèn 70 centres amb 24 gasolineres GM Oil—,i la divisió de Food Service.

L’empresa també compta amb prop de 800 supermercats franquiciats amb les ensenyes SUMA, Proxim i SPAR, i amb més de 2.000 clients independents.

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!