Vés al contingut
Gros Mercat_Girona

Corporativa, Gros Mercat

Transgourmet executa la compra dels immobles de 35 Gros Mercat a la firma d’inversió sueca Sagax

19 d'abril de 2023

Transgourmet Ibèrica, referent de la distribució i servei a l’hostaleria i el supermercat de proximitat, ha formalitzat l’adquisició de 35 immobles de la seva ensenya de cash&carry Gros Mercat a la companyia d’inversió sueca Sagax Real State, amb qui havia arribat a un acord de compra el desembre passat.

Els immobles adquirits a Sagax són 35 Gros Mercat històrics de la companyia que sumen una superfície total de 163.000 m2. Els centres es troben situats a Catalunya, Comunitat Valenciana, Regió de Múrcia, Balears, Canàries, Comunitat de Madrid, Castella i Lleó, Castella – la Manxa, La Rioja, País Basc i Andalusia. Aquesta compra s’afegeix a la feta el 2022 dels Gros Mercat de Manresa i de Vinaròs i així ja són propietat de Transgourmet 37 dels 70 immobles dels seus centres Gros Mercat.

Un nou model de Gros Mercat

El director general de Transgourmet Ibèrica, Lluís Labairu, considera que l’operació “es una demostració clara de l’aposta de l’accionista per consolidar i desenvolupar el projecte a Espanya. La incorporació d’uns actius estratègics a nivell de negoci reforça la posició financera de la companyia, cosa que permetrà continuar amb el projecte de creixement a llarg termini amb un sòlid balanç”.

Pla de reformes estratègic

En aquesta línia, Transgourmet continua avançant en un important programa d’inversions als seus centres Gros Mercat per respondre amb innovació a les noves necessitats i preferències dels professionals de l’hostaleria, havent finalitzat ja en aquest 2023 la reforma integral de 5 centres Gros Mercat i amb la previsió de començar la reforma de 3 centres més també aquest any.

A aquestes inversions se suma un ambiciós pla de sostenibilitat, reafirmant el compromís de la companyia amb el medi ambient, amb projectes com la instal·lació a 36 Gros Mercat de 32.600 m2 de panells solars per a autoconsum, a més d’altres mesures que afavoreixen la reducció del consum energètic.

SOBRE TRANSGOURMET IBÈRICA

Transgourmet Ibèrica és propietat del grup suís Transgourmet, el segon grup de distribució majorista d’Europa, que pertany al Grup Coop. L’empresa compta amb 6 plataformes de distribució repartides per tot Espanya i és referent en el sector HORECA amb GM Cash-Gros Mercat, la seva ensenya de cash&carry —que comprèn 70 centres amb 25 gasolineres GM Oil—, i la divisió de Food Service.

L’empresa també compta amb més de 800 supermercats franquiciats amb les ensenyes Suma, Proxim i Spar, i amb més de 2.000 clients independents.

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!